Uleiul de somon, sursă de vitalitate pentru copilul tău
Uleiul de somon, sursă de vitalitate pentru copilul tău
26.06.2015

Acizii grași polinesaturați DHA și  EPA din Omega 3-ul conținut în uleiul de somon constituie aproximativ 60% din lipidele din creier. Deci Omega 3 are un rol esențial în formarea creierului.

Corpul uman nu este capabil să producă acizii grași Omega 3, din acest motiv  este important ca alimentația noastră să ne asigură necesarul zilnic. Din păcate acest lucru nu prea se întâmplă, iar deficitul este și mai mare la copii. Este vital să asigurăm necesarul de Omega 3 cu ajutorul suplimentelor nutritive.

Acizii grași Omega 3 se găsesc în multe alimente, cum ar fi soia, semințe de in, varză, broccoli, spanac, conopidă, cod, ton, somon, nuci , alge și altele. Dar prin fierbere reducem mult conținutul de Omega 3, astfel alimentația noastră este săracă în aceste substanțe vitale.

Uleiul de pește, mai ales de somon important pentru femeile gravide
Acizii grași polinesaturați DHA și  EPA din Omega 3 sunt esențiali în buna dezvoltare a creierului cu mult înainte de naștere. În această perioadă fătul primește necesarul de la mamă prin placentă, iar dacă mămica nu își asigură necesarul de Omega 3, va fi afectată atât sănătatea ei, cât și evoluția fătului.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, necesarul de acizi grași nesaturați Omega 3 în timpul sarcinii este de cel puțin 2,6 g pe zi. După naștere, necesarul de Omega 3 este asigurat prin laptele matern și apoi direct prin alimentația copilului.

O alimentație neadecvată, care nu-i asigură mamei necesarul de Omega 3, este responsabilă de degradarea generală a stării ei de sănătate, precum și de depresia postnatală. Dar consecințele cele mai grave le suportă copilul care, în cazul carențelor mai severe de Omega 3, poate suferi chiar daune ireversibile asupra creierului si asupra sistemului nervos în ansamblul lui, dar poate suferi si disfuncționalități psihomotorii și vizuale.
Perioada cea mai periculoasă o reprezintă ultimul semestru de sarcină în care creierul și retina au cea mai rapidă dezvoltare, formarea creierului, a sistemului nervos si a retinei definitivându-se în ultimul trimestru de sarcină.
Apoi, pe măsură ce copilul crește, aportul corect al acestor acizi esențiali determină evoluția capacității de ascultare, de ințelegere și de memorare, de îmbogățire a vocabularului, dar și de stabilizare a dispoziției.

Rezultate uluitoare în urma administrării uleiului de somon la copii

Foarte multe teste au adus rezultate pozitive în creșterea memoriei pe termen scurt, a capacității de învățare, a puterii de concentrare și a capacității de reacție, datorită acizilor grași Omega 3 prezenți  în sânge. Elevii care au luat ulei de somon proaspăt  și-au îmbunătățit capacitatea de concentrare și performanțele școlare. S-a observat, de asemenea, și ameliorarea hiperactivității.

Alte studii au demonstrat că acei copii ai căror mame au consumat suficient ulei de pește au un coeficient de inteligență mult peste medie.
In același timp, bebelușii hrăniți cu lapte praf prezintă performanțe intelectuale și o acuitate vizuală mai scăzută decât cei alăptați la sân deoarece laptele praf are un conținut mult mai scăzut de Omega 3 decât laptele matern.

© 2013-2024 Naturvit.ro