Curcuma, un leac în tratarea cancerului de colon
Curcuma, un leac în tratarea cancerului de colon
02.04.2015

Turmericul sau curcuma provine din sudestul Indiei. Datorită efectelor pozitive asupra organismului uman acum este foarte apreciat și de popoarele din Europa. Curcuma este folosita pentru o serie de boli, inclusiv cancer , boala Alzheimer , diabet , alergii , artrita si alte boli cronice.

A fost utilizată în mod tradițional de mii de ani ca un remediu pentru stomac și boli de ficat, precum și local pentru a vindeca rani, datorita proprietatilor anti microbiene. A fost un medicament pentru o serie de boli inclusiv cele ale pielii, pulmonare și a sistemelor gastro-intestinale, dureri, răni, entorse și tulburări hepatice. Un tratament modern, care foloseşte un compus activ din curcumă, ar putea fi eficient în tratarea cancerului de colon.

Totodată a fost dovedit faptul că Curcuma este un puternic agent anti-inflamator. În același timp este și un remediu pentru poliartrita reumatoidă. Poate preveni oxidarea colesterolului în organism, deci este o protecție cardiovasculară. Un alt beneficiu dovedit al acestei plante ar fi efectul protectiv împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Protejează pe cei predispuși la boala Alzheimer.

© 2013-2024 Naturvit.ro